Bizi Arayın ? +90 242 538 73 73 +90 530 688 51 77

2018-2019 Waldorf yaz dönemi eğitim seminerimizi gerçekleştirdik

Öğretmenlerimizin ve farklı şehirlerden gelerek Waldorf Pedagojisine ilgi duyan bireylerin katılımıyla başlayan, 2018-2019 Waldorf yaz dönemi eğitim seminerimiz çeşitli dans, drama ve sanatsal eğitimlerle devam etti. Seminer kapsamında “Sınıf öğretmenliği metodları, Antropolojik temeller ve çocuk eğitimi, Eurythmie, Medya Okuryazarlığı ve çizim çalışmaları gibi bir çok pedagojik konuya yer verildi. Seminer sonunda sertifikalarını alan tüm katılımcılar, Doç.Dr. Virginie M. HADDADENE eşliğinde hazırladıkları Eurythmie gösterisi ile semineri sonlandırdılar.

Waldorf Pedagojisi Berlin Seminerlerinin katkılarıyla 6 yıldır Alanyadaki Waldorf okullarında blok kurslar halinde eğitmen eğitimleri gerçekleştirilmektedir.
Waldorf okulları kurucularının ileri görüşlülüğü sayesinde bu eğitimlerle birlikte hem Waldorf pedagojisinin temel unsurlarını öğrenen hemde okuldaki çalışmalarıyla bu pedogojiyi kendi kültürel çevresine uyarlamak isteyen insanların katılımı çoğalıyor.
Pedagojik çalışmalar her insanda farklı etkiler bırakarak içsel çalışmalar sunarken, aynı zamanda Türkiyenin farklı şehirlerinden gelen katılımcıların ilgisiyle ve öğrendiklerini kendi çalışma ortamlarına aktarımlarıyla zengileşiyor.

Bu sene yine çeşitli Doçentler kursumuza yön verdi.Sanatsal derslerin çalışmaları Dirk Hoffman, Virginie Haddadene ve Frieda Schmiedtlietner tarafından, eğitim bilimi ve antropoloji çalışmaları Christoph Doll tarafından, Medya pedagojisi ise Uwe Buermann tarafından sunuldu.

Bu yoğun ve zenginleşirici 2 hafta için herkese yürekten teşekkürlerimizi sunarız.

 

Herhangi Bir Sorunuz Varsa Bizi Arayın +90 242 538 73 73